کراتینه کردن مو روشی برای صافی و احیای موهای آسیب دیده است که مورد توجه بسیاری از خانم ها قرار دارد. عده زیادی از خانم های باردار نیز که به دلیل تغییرات هورمونی، تغییرات ظاهری زیادی را تجربه می کنند، نسبت به زیبایی خود حساس شده و به دنبال روشی برای صاف کردن موهای زبر و وز خود هستند. اما آیا کراتین مو در بارداری ضرر دارد یا خیر؟ اگر شما هم به دلیل رنگ کردن موها و استفاده از وسایل حرارتی موهای آسیب دیده ای دارید و در دوران بارداری به سر می برید، این مطلب را مطالعه کنید تا با مضرات کراتینه مو در بارداری و راهکارهای جلوگیری از آن آشنا شوید.
[moshavere title=”جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت کراتین مو تماس بگیرید.”]
کراتینه مو در بارداری
برای صاف کردن مو با کراتینه، از کرم هایی استفاده می شود که ساختار طبیعی مو را از بین برده و ساختار جدیدی به موهای شما می دهد. اگرچه کراتین پروتئینی طبیعی است که در مو، ناخن و پوست انسان یافت می شود، اما مواد کراتینه طبیعی نبوده و به روش شیمیایی تولید می شوند. در اغلب مواد کراتینه، نوعی ماده شیمیایی به نام فرمالدهید وجود دارد که توسط اتحادیه اروپا سمی و خطرناک تشخیص داده شده و تنفس و جذب آن از طریق پوست، برای انسان مضر است. اما استفاده از آن با دوز مشخص در برخی مواد مشکلی ندارد.
برای پاسخ به این سوال که آیا کراتین مو در بارداری ضرر دارد یا نه، لازم است بدانید که طبق مطالعات پزشکی، کراتینه مو باعث کم وزن بودن جنین یا زایمان زودرس نمی شود؛ اما هنوز اطلاعاتی مبنی بر تاثیر مواد کراتینه در سلامت جنین در دست نیست. توجه کنید که تماس با هر نوع مواد شیمیایی در دوران بارداری توصیه نمی شود. بنابراین باید احتیاط کرده و از فعالیت های شیمیایی خودداری کنید. اما اگر به استفاده از این روش اصرار دارید، در ادامه مطلب توصیه هایی را ارائه خواهیم داد تا با خطر کمتری موهای خود را در دوران بارداری کراتینه کنید.
عوارض کراتینه مو در بارداری
برای پاسخ دقیق تر به سوال آیا کراتین مو در بارداری ضرر دارد یا نه، باید درباره مواد کراتینه مو بیشتر بدانید. کراتینه مو حاوی موادی شیمایی مانند آمونیاک و فرمالدهید است که می تواند از طریق پوست سر وارد جریان خون شده و هنگام تغذیه، از طریق جفت به جنین نیز منتقل شود. این خطر فقط به زمان کراتینه کردن موها مربوط نمی شود؛ بلکه تا وقتی که مواد کراتینه روی موهای شما وجود دارد، انتقال آن به جنین نیز محتمل است. همچنین باید بدانید که با هر بار استفاده از سشوار یا اتو مو، مواد کراتینه تحریک شده و فعالیت بیشتری خواهند داشت.
در دوران بارداری بدن با تغییرات هورمونی گسترده ای مواجه می شود. این تغییرات هورمونی موها را نیز تحت تاثیر قرار داده و باعث تغییر در بافت طبیعی مو می گردد. همین موضوع باعث می شود ماندگاری کراتینه مو در زمان بارداری کاهش یابد و تاثیر کمتری داشته باشد. همچنین مو آسیب پذیرتر بوده و بیشتر تحریک خواهد شد. علاوه بر این موارد، در دوران بارداری دستگاه تنفسی و سیستم بویایی بسیار حساس است. به همین دلیل اگر مدتی طولانی در معرض بوی مواد کراتینه قرار بگیرید، ممکن است دچار سرگیجه شده و حالت تهوع پیدا کنید.
آیا بوی کراتین برای زن باردار ضرر دارد؟
کراتین مو دارای ترکیبات شیمیایی مختلفی است که مهمترین آن فرمالدهید میباشد. این ماده شیمیایی بوده و بر اثر استشمام آن توسط زن باردار؛ احتمال اینکه جنین در معرض خطر قرار گیرد؛ افزایش مییابد. لذا پزشکان همواره تاکید میکنند که بوی کراتین برای زن باردار ضرر داشته و توصیه آنها این است که در دوران بارداری از به کارگیری هرگونه مواد شیمیایی و به خصوص کراتین برای موها پرهیز شود. ضمنا پیشنهاد ما به خانمهای بارداری که در زمینه آرایشگری فعالیت میکنند؛ این است که در طول این دوران تا حد ممکن از اماکنی که چنین موادی در آن به کار برده میشود، دوری نمایند.
کراتین در هفته یا ماه اول بارداری ضرر دارد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که به طور کلی کراتین مو، یک ماده شیمیایی تلقی شده و کم و بیش دارای عوارض مختلفی است که با رعایت جوانب احتیاط و اصول صحیح انجام کراتینه، میشود تا حد امکان از مخاطرات آن در امان ماند. حال راجع به عوارض کراتین در هفته اول بارداری لازم به ذکر است که چون در این زمان هنوز رابطه خونی بین مادر و جنین برقرار نشده؛ به احتمال زیاد کراتین مو عوارضی برای جنین نخواهد داشت. پس از هفته اول در ماه اول بارداری نیز بهتر است جوانب احتیاط تا حد امکان رعایت شده و از انجام کراتینه مو تا پایان دوران بارداری خودداری شود.
اقدامات لازم برای کاهش عوارض کراتینه مو در بارداری
حال که پاسخ سوال آیا کراتین مو در بارداری ضرر دارد یا خیر را یافته اید، لازم است بدانید که استفاده از این روش برای خانم های باردار توصیه نمی شود. لذا پیشنهاد می کنیم برای خوش حالت شدن و زیبایی بیشتر موهای خود به سراغ روش های خانگی و طبیعی بروید. برای مثال می توانید از ماسک های موی طبیعی حاوی روغن آرگان، آووکادو یا روغن نارگیل استفاده کنید. روغن نارگیل باعث ترمیم موهای آسیب دیده شده و می تواند از بروز موخوره یا آسیب دیدن مو در برابر حرارت جلوگیری کند. همچنین آغشته کردن مو به ژل کتیرا و بافتن موها نیز به نرم شدن و صافی موهایتان کمک بسیاری خواهد کرد.
اگر برای احیا و صافی مو در بارداری از روش های خانگی کمک گرفتید، توجه داشته باشید که ماندگاری و تاثیر این روش ها به اندازه کراتینه مو نیست. اما کاملا بدون خطر هستند و هیچ آسیبی به جنین شما وارد نمی کنند. اگر همچنان قصد دارید با خرید کراتین مو، در بارداری موهای خود را صاف کنید، به نکات زیر را توجه کنید تا احتمال آسیب به جنین به حداقل برسد.
1) عدم انجام کراتینه مو در سه ماه اول بارداری
سه ماه ابتدای بارداری، دوره ای بسیار مهم است که باید در سلامتی و امنیت کامل سپری شود. در این دوره قلب و رگ های جنین در حال تشکیل شدن بوده و باید از ورود کوچکترین مواد شیمیایی به بدن جلوگیری شود. لذا بهتر است کراتینه کردن موهای خود را تا سه ماهه دوم بارداری به تاخیر بیندازید.
2) اطمینان از وضعیت سالن و آرایشگر
پیش از مراجعه به سالن زیبایی برای کراتینه کردن موهای خود، به چند آرایشگاه مختلف رفته و وضعیت بهداشت و تهویه سالن را از نزدیک بررسی نمایید. مطمئن شوید که سالن پنجره های متعددی برای جریان مناسب هوا دارد. همچنین با تکنسین های کراتینه و صافی صحبت کنید و وضعیت خود را برای آن ها توضیح دهید. از تخصص و میزان تجربه آرایشگر مطمئن شوید و سپس برای اقدام به کراتینه مو، بهترین افراد را انتخاب کنید.
3) استفاده از مواد کراتینه با کمترین میزان حساسیت
از آرایشگر خود بخواهید که از موادی با کمترین مقدار مواد شیمیایی و بدون حساسیت مانندno-lye relaxers (شل کننده های بدون لیمو) استفاده کند. همچنین دقت کنید که از موادی با برچسب keratin استفاده نشود.
4) مشورت با پزشک متخصص
به طور کلی همه مواد آرایشی حاوی مقادیری مواد شیمیایی هستند. بنابراین توصیه می کنیم پیش از ورود به آرایشگاه برای کراتینه کردن موهای خود، حتما با پزشک معالجتان مشورت کرده و نظر او را جویا شوید. چرا که پزشک از وضعیت جسمانی شما و جنین اطلاع دقیق تری دارد.
[moshavere title=”جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت کراتین مو تماس بگیرید.”]